• Carimpex Gumi Webáruház

PIRELLI

Az 1872-ben alapított Pirelli jelenleg az ötödik legnagyobb gumiabroncsgyártó a világon. A Milánói székhelyű vállalat a kiváló minőségű autógumik mellett híres a környezetvédő törekvéseiről, és környezeti kármentesítéséről is. 

A vállalatot Giovani Battista Pirelli hozta létre. Az első termékei a buvároknak szólt, a merüléshez szükséges légzőkészülékeket gyártottak. A tulajdonos, Pirelli szándékai viszont a gumiabroncsok és a távközlési kábelek gyártása volt. Az 1950-es években Alberto Pirelli kiadta a megbízást a híres Pirelli torony építésére, ugyanazon a milánói környéken, ahol a legelső Pirelli gyár működött az 1800-as évek végén.

Az 1970-es években ők fejlesztették ki azt a fajta sport gumiabroncsot, amit a mai napig használnak a motorsportban. A kor ikonikus autója, a Lancia Stratos nem kezelte jól az akkor létező gumikat, se a slick-et, sem a radiált. A Pirelli ötvözte a kettő tulajdonságait, a végeredmény pedig egy sima, széles, slick felületű abroncs lett keskeny oldalfallal. A Porsche is ezzel a gumival szerelte akkor az új 911 Turbo-ját. 

Autó-, motor-, és kerékpár gumiabroncsok is tartoznak termékpalettájához, amelyeket mind prémium minőségben gyártanak.

A Pirelli nem csak a közuti gumi gyártásban aktív, megalapították a Nemzetközi Pirelli-díjat, amelyet minden évben a legjobb multimédiás kommunikációs cég nyer el. Több évtizede hozta létre a Pirelli Naptár-t, amelyben neves fotósok készítenek képeket. Futballcsapatokat szponzorál, közülük a leghíresebb az Internazionale, valamint felkarolja a fiatal autóversenyzőket a rallysportban. A motorsportban megkerülhetetlen tényező, jelenleg a Forma 1 hivatalos egyedüli beszállítója lassan egy évtizede. 

Válogasson Pirelli márkájú gumiabroncsok közül


Carimpex Cégcsoport

Cégünk működése több évtizedes múltra tekint vissza. Márkafüggetlen szakszervizként vállaljuk személy és haszongépjárművek teljeskörű javítását és alkatrész ellátását. Autókölcsönzőnkben kimagasló minőségű gépjárműveket kölcsönözhet. Gumiszervizünk pedig felszereli Önnek a webáruházban megvásárolt gumiabroncsokat.

Carimpex Gumiszerviz

Jelentkezzen be időszakos gumicserére telefonon vagy online!

Tovább

Carimpex Autószerviz

Márkafüggetlen szakszerviz, teljeskörű javítás, alkatrészbeszerzés.

Tovább

Carimpex Motorcentrum

Prémium benzines és elektromos motorkerékpárok motorszalonunkból!

Tovább