• Carimpex Gumi Webáruház

GOODYEAR

A Goodyear 1898-ban alapult. Az amerikai Ohio-ban, East Akronban. Eleinte lópatkó-alátéteket, tömítőgyűrűket,  kerékpár-és lókocsiabroncsokat és pókerzsetonokat gyártott. Nevét Charles Goodyear-ról a gumi vulkanizálásának feltalálójáról kapta. Mára a világ egyik vezető gumiabroncs gyártó vállalatává nőtte ki magát.

Híres marketing eszköze egy léghajó a Goodyear logóval. Léghajókat és ballonokat is az 1900-a évek eleje óta gyárt. 1908-ban az első Ford-on a vállalat gumiabroncsai voltak. Az első keréknyomokat még a Holdon is a Goodyear abroncsok hagyták. Ők fejlesztették ki a teljesen sima felületű (slick) gumit is 1927-ben, ami nagyobb tapadást biztosít.

Jelenleg a NASCAR sorosat hivatlos gumi beszállítója. A Forma egy történetének valaha volt legsikeresebb márkája, utoljára 1997-ben vettek részt benne. 494 versenyen szerepeltek benne, ami kétszer is több, mint a jelenlegi másodiké. Ezeken a futamokon 24 egyéni és 16 konstrukőri bajnoki címet ünnepelhettek.

Válogasson Goodyear márkájú gumiabroncsok közül


Carimpex Cégcsoport

Cégünk működése több évtizedes múltra tekint vissza. Márkafüggetlen szakszervizként vállaljuk személy és haszongépjárművek teljeskörű javítását és alkatrész ellátását. Autókölcsönzőnkben kimagasló minőségű gépjárműveket kölcsönözhet. Gumiszervizünk pedig felszereli Önnek a webáruházban megvásárolt gumiabroncsokat.

Carimpex Gumiszerviz

Jelentkezzen be időszakos gumicserére telefonon vagy online!

Tovább

Carimpex Autószerviz

Márkafüggetlen szakszerviz, teljeskörű javítás, alkatrészbeszerzés.

Tovább

Carimpex Motorcentrum

Prémium benzines és elektromos motorkerékpárok motorszalonunkból!

Tovább