• Carimpex Gumi Webáruház

MICHELIN

MICHELIN

A Michelin jelenleg a világ második legnagyobb gumiabroncs gyártó vállalata. A Michelin birtokol több különböző gumigyártót, hozzájuk tartozik a Kleber, a BF Goodrich, a Tigar, a Riken, az Uniroyal és a Kormoran.

FIRESTONE

FIRESTONE

A Firestone-t Harvey Firestone alapította az Egyesült Államokban 1900-ban. Az allapító személyes barátságban állt Henry Ford-dal, aminek köszönhetően a Firestone lett a Ford Motor Company hivatalos beszállítója. 

GOODYEAR

GOODYEAR

A Goodyear 1898-ban alapult. Az amerikai Ohio-ban, East Akronban. Eleinte lópatkó-alátéteket, tömítőgyűrűket,  kerékpár-és lókocsiabroncsokat és pókerzsetonokat gyártott. Nevét Charles Goodyear-ról a gumi vulkanizálásának feltalálójáról kapta. Mára a világ egyik vezető gumiabroncs gyártó vállalatává nőtte ki magát.

DUNLOP

DUNLOP

A Dunlop a világ egyik vezető gyártója, fejlesztője és értékesítője a motorkerékpár, személyautó, és teherabroncsoknak. A Dunlop kitűnő hírnévnek örvend a nagy teljesítményű autók és a morotkerékpár tulajdonosok körében.

KUMHO TIRE

KUMHO TIRE

A dél-koreai Kumho 1960 óta gyárt minőségi gumiabroncsokat. Eredetileg Samyang Tire néven alapították, mai nevét 1977-ben kapta. Koreai nyelven a Kumho jelentése: "világos tó".

FALKEN TYRES

FALKEN TYRES

Precizitás és folyamatos fejlődés jellemzi az 1983-ban létrehozott Falken gumiabroncs márkát, ami az elmúlt évtizedekben meghóditotta az egész világot. Japánból indultak, 5 éven belül már Észak-Amerikában és Európában is jelen voltak. Világszerte a 3 nagyobb központja van, egy az Egyesült Államokban Kaliforniában, Németországban Offenbach-ban, a főhadiszállása pedig a Japánban lévő Kobé-ban.

TOYO TIRES

TOYO TIRES

A TOYO a világ egyik vezető gumiabroncsgyártó vállalata, a japán cég 1945 óta gyárt és fejleszt a biztonság és a fejlesztés érdekében. Világszerte értékesíti terméket, ami a cég méretéből is látszik, ugyanik jelnleg több, mint tízezer alkalmazott dolgozik náluk. A prémium gumigyártók közé sorolják a Toyo miőségét, viszont az árképzése nagyon kedvező. Ezért is kedvelt világszerte, mert jó minőséget kinálnak elérhető áron.

NEXEN

NEXEN

A Nexen-t 1942-ben alapították Dél-Koreában, Heung-A Tire Company néven. Mai nevét 2000-ben kapta meg. Jelenleg több, mint 2000 dolgozója van, és jelenleg 120 országba exportál gumiabrocsonkat. Legnagyobb Koreai versenytársai a Kumho és a Hankook.

CONTINENTAL

CONTINENTAL

A világon az egyik legrégebb óta jelenlévő gumiabroncs gyártó vállalat a Continental. Németországban alapították 1871-ben. Jelenleg a központja Hannover-ben található. A negyedik legnagyobb gumiabroncs gyártó, a 2019-es adatok szerint nem kevesebb, mint 244,582 alkalmazottat foglalkoztat.

MOMO

MOMO

A MOMO-t 1964-ben alapította az olasz autóversenyző, Gianpiero Moretti, szülőhazájában Olaszországban, egy Milanó melletti városban, Monzában. A "MOMO" szó egy szóösszefonódás a "MOretti-MOnza" szavakból. A alapítás évében Moretti saját magának készített egy kormánykereket a versenyautójába, ami a cég első terméke lett. Rendkívül sikeres lett, vastagabb fogást biztosított, mint a többi kormánykerék, ezért a Forma 1-ben a versenytársak mind hasonlót szerettek volna.

PIRELLI

PIRELLI

Az 1872-ben alapított Pirelli jelenleg az ötödik legnagyobb gumiabroncsgyártó a világon. A Milánói székhelyű vállalat a kiváló minőségű autógumik mellett híres a környezetvédő törekvéseiről, és környezeti kármentesítéséről is. 

A vállalatot Giovani Battista Pirelli hozta létre. Az első termékei a buvároknak szólt, a merüléshez szükséges légzőkészülékeket gyártottak. A tulajdonos, Pirelli szándékai viszont a gumiabroncsok és a távközlési kábelek gyártása volt. Az 1950-es években Alberto Pirelli kiadta a megbízást a híres Pirelli torony építésére, ugyanazon a milánói környéken, ahol a legelső Pirelli gyár működött az 1800-as évek végén.

MAXXIS

MAXXIS

A Maxxis világszerte emberek ezrei által ismert és megbízhatónak tartott márka. Elérhető áron, magas minőségen kínálnak gumiabroncsokat személygépjárművekre, kisteherautókra, kerékpárokra, motorkerékpárokra, utánfutókra és gokartokra. Termékpalettájukat folyamatosan bővitik.

FORTUNE

FORTUNE

A Fortune, mint márka, Kína 500 legértékesebb brandje között tartják számon. A gazdaságos kategóriájú Fortune márka mögött a Prinx Chengshen kínai óriásvállalat áll, ami mások mellett olyan márkákat is gyárt, mint a Prinx Tires, a Chengshan Tires vagy az Austone Tires. A Fortune-t a Prinx Chengshen és a nagy múltú amerikai Cooper vállalat közösen hozta létre 2006-ban. Ez a társulás nem sokáig tartott, a kinaiak függetlenedtek, az amerikaiak többé nem voltak tulajdonosok.

HANKOOK

HANKOOK

A Hankook-ot 1941-ben alapították Dél-Koreában, Szöul-ban, ahol a mai napig is található a központja. Mai nevét csak 1968-ban vette fel. Jelenleg az egyik legmeghatározóbb, és hetedik legnagyobb gumigyártó a világon.

KLEBER

KLEBER

A Kleber-t 1910-ban alapították Franciaországban. Eredetileg a BF Goobrich egyik leányvállalata volt, 1981-ben viszont a Michelin felvásárolta az egész csoportot, így a Kleber-t is.

BARUM

BARUM

A legimertebb cseh gumigyártó, a Barum. A vállalat nem csak Európa-szerte értékesít, 2017-ben nyitottak a Közel-Kelet felé. A nemzetközi sikerig hosszú út vezetett.

NANKANG

NANKANG

A Nankang küldetésének tekinti, hogy a vásárlók elvárásait kielégítse, a gumiabroncsgyártó mottót is ennek megfelelően választott: „Őszinteség, gyakorlatiasság és innováció”. Tajvan legjelentősebb autógumikat gyártó vállalata 1959 óta dolgozik azon, hogy az utakon minél biztonságosabban közlekedhessünk az utakon.

BRIDGESTONE

BRIDGESTONE

A Bridgestone a világ legnagyobb gumiabroncsgyártó vállalata, és ennek köszönhetően a legismertebb autógumi márka is. A japán gumigyártó kemény munkával és folyamatos innovációval érte el az 1931-es alapítása óta eltelt közel 90 év alatt, hogy 2017-re minden más gumimárkát maga mögé utasított.

Carimpex Cégcsoport

Cégünk működése több évtizedes múltra tekint vissza. Márkafüggetlen szakszervizként vállaljuk személy és haszongépjárművek teljeskörű javítását és alkatrész ellátását. Autókölcsönzőnkben kimagasló minőségű gépjárműveket kölcsönözhet. Gumiszervizünk pedig felszereli Önnek a webáruházban megvásárolt gumiabroncsokat.

Carimpex Gumiszerviz

Jelentkezzen be időszakos gumicserére telefonon vagy online!

Tovább

Carimpex Autószerviz

Márkafüggetlen szakszerviz, teljeskörű javítás, alkatrészbeszerzés.

Tovább

Carimpex Motorcentrum

Prémium benzines és elektromos motorkerékpárok motorszalonunkból!

Tovább